Materiaal E.V.A.

De bijzondere eigenschappen van het materiaal E.V.A., dat staat voor Ethyleen Vinyl Acetaat, overtreffen die van producten die er qua uiterlijk wel op lijken zoals PVC en Rubber, maar die in de praktijk veel minder effectief en duurzaam zijn.

E.V.A. is een geschuimde co-polymeer met een gesloten celkern dat in veel producten wordt toepast waaraan zeer hoge eisen gesteld worden.

Een voorbeeld hiervan is de toepassing in de zool van sportschoenen met als doel schokdemping, waarbij veelvuldige zware belasting goed wordt doorstaan en het materiaal toch de veerkracht behoudt.

E.V.A. is UV stralingbestendig, vulcaniseert niet door,
hardt niet uit en is zoet- en zeewaterbestendig en bevat geen chloorverbindingen.

INMARE fender producten garanderen u maximale veiligheid gecombineerd met het hoogst mogelijke comfort. De kinetische energie van wind en golven wordt progressief afgevloeid waardoor uw materiaal zal worden bespaard.

Getest

Uitgebreide studies en tests in combinatie met nauwe samen werking met diverse nautische bedrijven hebben geleid tot een serie maritieme INMARE producten die een prachtig ontwerp combineren met de aller nieuwste technieken en beste materialen.

INMARE is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend begrip en de producten worden wereldwijd naar grote tevredenheid gebruikt.