Materiaal E.V.A.

Alle INMARE fender zijn gemaakt van EVA

De bijzondere eigenschappen van de EVA fenders overtreffen die van producten die qua uiterlijk er wel op lijken maar gemaakt zijn van PVC of een andere kunststof. Andere materialen zijn in de praktijk veel minder efficiënt en lang niet zo duurzaam.

EVA - Ethyleen Vinyl Acetaat, een milieuvriendelijke co-polymeer met gesloten celkern. Oersterk, UV-bestendig en helemaal veilig.

De voordelen van EVA ten opzichte van PVC of andere zachte kunststoffen

EVA bevat geen weekmakers. Weekmakers worden in veel zachte kunststoffen gebruikt om deze soepel te maken. Deze vluchtige stof verdampt echter in de loop der tijd waardoor die kunststoffen steeds harder worden en dus hun werking verliezen. EVA heeft geen weekmakers. De elasticiteit wordt verkregen door de kleine luchtbelletjes die in het geschuimde materiaal gevangen zitten. EVA is daardoor ook nog eens veilig voor mens, dier en het milieu.

EVA is bovendien een zeer duurzaam materiaal en gaat jaren en jaren mee.

  • Laat geen sporen achter op de romp
  • Blijvend elastisch. Hardt niet uit, ook niet na vele jaren.
  • 3 Jaar Garantie is standaard voor alle InMare fenders.
  • UV-bestendig
  • Vorstbestendig. Ook bij strenge vrieskou blijft EVA flexibel en wordt EVA niet bros
  • Zout- en Zoetwater bestendig
  • Bevat geen chloorverbindingen
  • Anti lek. Bevat geen luchtkamer en zal dus nooit lek gaan
  • Onderhoudsvrij en makkelijk schoon te maken. Geeft geen kleverige laag die vuil aantrekt (zoals PVC)

EVA is duurder zowel als grondstof als in productie een duurder materiaal dan PVC. Dit prijsververschil verdient zich echter dubbel en dwars terug door de veel langere levensduur van EVA.

Een INMARE fender is gegarandeerde jarenlange veiligheid !

INMARE fender producten garanderen u maximale veiligheid gecombineerd met het hoogst mogelijke comfort. De kinetische energie van wind en golven wordt progressief afgevloeid waardoor uw materiaal zal worden bespaard.

Getest

Uitgebreide studies en tests in combinatie met nauwe samen werking met diverse nautische bedrijven hebben geleid tot een serie maritieme INMARE producten die een prachtig ontwerp combineert met de allernieuwste technieken en beste materialen.

INMARE is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend begrip en de producten worden wereldwijd naar grote tevredenheid gebruikt.